Interiorno Obzavezhdane

Подмяна на счупено стъкло при интериорните врати

Предимствата на вратите със стъкло

Интериорните врати обикновено биват със стъкло, с плътно крило или с красива фрезовка. Вратата със стъкло осигурява на жилището простор и светлина. В зависимост от личните предпочитания стъклото може да е релефно, огледално или бяло матирано. Предимствата пред плътните модели са очевидни по отношение на достъпа на светлина, красивият външен вид, който действа положително и доста зареждащо за уютната обстановка в дома.

Разбира се, интериорните врати със стъкло се монтират предимно в дневни стаи и кухни, но не са изключени варианти на поставянето им в санитарни помещения, но със съответното подходящо стъкло.

Риск от счупване на стъклото

Врата със счупено стъкло

Вратите са с различни широчини и височини и дебелина, както и имат различна форма и модел на стъклото. Предлаганите интериорни врати при нас са предимно със закалени 4 мм стъкла. Много рядко и при изключителни случаи стъклото може да се пукне или счупи. Ситуацията налага бърза смяна, особено ако е в помещение като баня или детска стая. За да се счупи стъкло има няколко възможни причини: много силен удар, станало е течение, дефект на вратата и др. Каквато и да е причината истината е една – стъклото трябва да се смени в най-кратък срок. Има възможност някои стъкла да се сменят собственоръчно, но в повечето случаи за смяната на стъклото се налага да се обърнем към специалист.

Два начина за смяна на стъкло

Първото нещо, което трябва да се знае преди да се смени стъклото да се разбере как е поставено стъклото. Стъклата се монтират по различен начин – единият е чрез поставяне отгоре на крилото под формата на цял правоъгълен лист, в тази ситуация няма нищо проблемно. Единственото, което Ви трябва е да знаете размерът на стъклото и да поръчате ново, след това много внимателно да го поставите и да кантирате крилото. Монтажът е елементарен и не се налага намесата на професионалист.

Другият вариант е ако стъклото е закрепено със стъклодържатели и е с отделни стъкла /профили/. Тогава също няма трудност да го смените сами, особено ако отделните елементи са са s правилна форма. Внимателно премахнете счупените парчетата стъкла с нож или друг плосък предмет. След което премерете отворите и поръчайте нови, а след това внимателно ги инсталирайте. Разбира се, ако не сте убедени, че ще се справите обърнете се по-добре към специалист.

Comments for this post are closed.