Хармония между вратите и пода

Как да изберем подходящи врати спрямо интериора

Съобразно интериорът и стилът, на който сте заложили, вратите Ви могат да бъдат по-незабележими или обратното – именно те да са един от акцентите Ви в дома. Несъмнено между вратите и подът трябва да има някакви сходни качества, не само, защото взаимно се допълват, а и поради факта, че са онези детайли в апартамента, които се подменят по-рядко в сравнение с всичко останало в дома. Изборът на качествени интериорни врати изглежда трудна задача, тъй като на пазара преобладава голямо разнообразие от модели, материал на изработка и цветове. Тук на помощ обаче идват някои правила, които ще Ви съдействат при правилния подбор на тези елементи.

Хармония между пода и вратите

Първият вариант, към който може да се придържате, е подът и вратите да са хармонизирани в един цвят и текстура, например, дървесни фурнири, като, разбира се, е позволено цветовете им да се разминават към по-тъмно или по-светло, но пак в една и съща гама. В този случай трябва да заложите на едни и същи дървесни форми и цветове и на пода, и на вратите, характеризиращи самото дърво, например – дъб, череша, орех и т.н.

Обикновено доста добре и екстравагантно се съчетават тъмни подови настилки от по-екзотични дървесини със същите врати, ако пък подът е от по-светлите и неутрални цветове, то добре би си подхождало с бели или сиви врати.

Контраст между пода и вратите

Друг подход, на който може да заложите е контрастът, тогава интериорът ще бъде по-изразителен, например, да комбинирате светли и тъмни нюанси, което ще Ви даде по-голяма свобода и избор на останалите детайли в интериора. При този вариант е добро съчетанието между абаносовите гами, венге или пък орех със светъл под и камък. Този метод със съчетаването на контрасти е по-екстравагантен проект, но крие опасности от грешни комбинации и обратен ефект.

В момента на пазара се предлага страшно голямо разнообразие от цветове, модели и дизайни, като може да допълните желанията си с богата гама цветове по съвременните модерни технологии за боядисване, като системата по RAL, това Ви дава още по-голяма свобода на дизайнерски почерк.

Ако се обърнете към иновативната марка на качествените интериорни врати Gradde, ще откриете доста привлекателни решения за дома си, тъй като цветовата им гама се съчетвава перфектно с модерните цветове на пазара за обзавеждане.

Създайте своя дом с любов и добри идеи, защото това е Вашата крепост и в момента имате необятни възможности да развиете въображението си!

Comments for this post are closed.