Хармония между вратите и пода

Как да изберем подходящи врати спрямо интериора

Съобразно интериора и стила, на който сте заложили, вратите Ви могат да бъдат по-незабележими или обратното – именно те да са един от акцентите Ви в дома. Несъмнено между вратите и пода трябва да има някакви сходни качества, не само, защото взаимно се допълват, а и поради факта, че са онези детайли в апартамента, които се подменят по-рядко в сравнение с всичко останало в дома. Изборът на качествени интериорни врати изглежда трудна задача, тъй като на пазара преобладава голямо разнообразие от модели, материал на изработка и цветове. Тук на помощ обаче идват някои правила, които ще Ви съдействат при правилния подбор на тези елементи.

Хармония между пода и вратите

Първият вариант, към който може да се придържате, е подът и вратите да са хармонизирани в един цвят и текстура, например дървесни фурнири, като, разбира се, е позволено цветовете им да се разминават към по-тъмно или по-светло, но пак в една и съща гама. В този случай трябва да заложите на едни и същи дървесни форми и цветове и на пода, и на вратите, характеризиращи самото дърво, например – дъб, череша, орех и т.н.

Обикновено доста добре и екстравагантно се съчетават тъмни подови настилки от по-екзотични дървесини със същите врати, ако пък подът е от по-светлите и неутрални цветове, то добре би си подхождало с бели или сиви врати.

Контраст между пода и вратите

Друг подход, на който може да заложите е контрастът, тогава интериорът ще бъде по-изразителен, например да комбинирате светли и тъмни нюанси, което ще Ви даде по-голяма свобода и избор на останалите детайли в интериора. При този вариант е добро съчетанието между абаносовите гами, венге или пък орех със светъл под и камък. Този метод със съчетаването на контрасти е по-екстравагантен проект, но крие опасности от грешни комбинации и обратен ефект.

В момента на пазара се предлага страшно голямо разнообразие от цветове, модели и дизайни, като може да допълните желанията си с богата гама цветове по съвременните модерни технологии за боядисване, като системата по RAL, това Ви дава още по-голяма свобода на дизайнерски почерк.

Създайте своя дом с любов и добри идеи, защото това е Вашата крепост и в момента имате необятни възможности, да развиете въображението си.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *