Врата с висока сигурност

Какви са характеристиките на една сигурна врата

За да бъде качествена, една врата трябва да се съпротивлява на опитите да бъде разбита, пробита и нарязана. През последното десетилетие пазарът на така наречените охранителни врати се разви много.

Коя входна врата е сигурна?

Автентичната охранителна врата също се нарича блиндирана и трябва да бъде направена от много устойчиви материали, които ѝ придават противозломни характеристики. Качествената охранителна врата вътрешно е направена от листова стомана и ако е направена на ръка, тя може да достигне дебелина 3-4 мм, а външната страна е покрита с дърво или други материали с естетическа функция. Очевидно, колкото по-голяма е дебелината на листа и колкото по-добро качество на елементите, с които е произведен, толкова по-голяма е устойчивостта на атаки отвън.

  • Съпротивлява се само на физическата сила на онези, които се опитват да я отворят;
  • Издържа на външни атаки с прости инструменти, като отвертки, клещи и др;
  • Съпротивлява се на атаките с кози крак;
  • Издържа на атаки с длета, чукове, брадви, ръчни триони, електрически бормашини, ножици и др;
  • Издържа на атаки с мощни електроинструменти като триони или шлифовъчни машини и др;
  • Противопоставя се на атаките на експертен крадец, който също използва електроинструменти с голяма мощност.

Всеки тип врата, която трябва да бъде класифицирана като сигурна, се подлага на изпитвания за устойчивост, след което се издава сертификатът на класа, към който принадлежи. Сигурността е важна, както при избор на външна врата за къща, така и за апартамент, с тази разлика, че при първия избор са налични и още изисквания, с които е нужно да се запознаете, преди покупката. Компромиси не Ви съветваме да правите!

Монтажът на входната врата е важен

За максимална защита цялата система на вратите трябва да бъде инсталирана от професионалист в сектора. Ефективната инсталация е тази, която затруднява откъсването на рамката на вратата, която трябва да бъде фиксирана към стената в множество точки и с достатъчно дълги шипове. Има и брави, които гарантират автоматично затваряне при всяко преминаване на вратата (особено полезно за най-разсеяните) и следователно, предлагат по-голяма сигурност, както за тези, които вече са вкъщи и има вероятност да забравят да затворят вратата.

Колкото и да е ефективна електронната аларма, тя никога няма да бъде достатъчна без сигурността, осигурена от качествени врати и прозорци, оборудвани с подходящи брави и подходящи за Вашите собствени нужди.

Comments for this post are closed.