Врата с висока сигурност

Какви са характеристиките за една врата, която трябва да се счита за сигурна?

За да бъде качествена, една врата трябва да се съпротивлява на опитите да бъде разбита, скъсана и нарязана. През последното десетилетие пазарът на така наречените охранителни врати се разви много.

Коя входна врата е сигурна

Автентичната охранителна врата също се нарича блиндирана и трябва да бъде направена от много устойчиви материали, които ѝ придават антиотключващи характеристики. Качествената охранителна врата вътрешно е направена от листова стомана и ако е направена на ръка, тя може да достигне дебелина 3-4 мм, а външната страна е покрита с дърво или други материали с естетическа функция. Очевидно, колкото по-голяма е дебелината на листа и колкото по-добро качество на елементите, с които е произведен, толкова по-голяма е устойчивостта на атаки отвън.

  • Съпротивлява се само на физическата сила на онези, които се опитват да я отворят;
  • Издържа на външни атаки с прости инструменти, като отвертки, клещи и др;
  • Съпротивлява се на атаките с кози крак;.
  • Издържа на атаки с длета, чукове, брадви, ръчни триони, електрически бормашини, ножици и др;
  • Издържа на атаки с мощни тренировки и други електроинструменти като триони или шлифовъчни машини и др;
  • Противопоставя се на атаките на експертен крадец, който също използва електроинструменти с голяма мощност.

Всеки тип врата, която трябва да бъде класифицирана като сигурна, се подлага на изпитвания за устойчивост, след което се издава сертификатът на класа, към който принадлежи.

Монтажът на входната врата е важен

За максимална защита цялата система на вратите трябва да бъде инсталирана от професионалист в сектора. Ефективната инсталация е тази, която затруднява откъсването на рамката на вратата, която трябва да бъде фиксирана към стената в множество точки и с достатъчно дълги котви. Има и моторизирани брави, които гарантират автоматично затваряне при всяко преминаване на вратата (особено полезно за най-разсеяните). И следователно, предлагат по-голяма сигурност, както за тези, които вече са вкъщи и има вероятност да забравят да затворят вратата.

Колкото и да е ефективна електронната аларма, тя никога няма да бъде достатъчна без сигурността, осигурена от качествени врати и прозорци, оборудвани с подходящи брави и подходящи за Вашите собствени нужди.

Comments for this post are closed.