Врата с висока сигурност

Каква е разликата между входните врати към къща и апартамент?

Думата врата, според етимологичните речници, означава дословно „порта“. Общото значение е запазено до наши дни. Въпреки това обхватът през последните десетилетия се е увеличил значително. Сега на купувача се предлагат пожарни метални врати, блиндирани врати, ПВЦ врати, алуминиеви врати – за къща, вила или градски апартамент.

Разликите между вратите, водещи към къщата и апартамента

Изпълнявайки същата функция (защита на частната собственост), входните врати на крайградската и жилищната сграда се различават, както по техническите си характеристики, така и по изискванията, които се отнасят за тях.

Качествени и шумоизолационни качества

Вратите, водещи към апартамента са в по-благоприятна среда. Те не са изложени на атмосферни влияния. Вратите, водещи до входа на многоетажна сграда, от друга страна заглушават уличния шум, явяват се препятствие за студения въздух, така че трябва да се изключително надеждни. Селската къща или вила ще изисква още по-сериозно ниво на топло и звукоизолация. Когато избирате врата, трябва да обърнете внимание на характеристиките, дадени от нейния производител. Закупена и инсталирана, както трябва, входната врата на къща или апартамент ще изпълнява качествено своите изолационни функции за дълго време.

vrata s klyuch

Ограничават вредните атмосферни влияния

Основното качество на всички врати, монтирани в жилище от градски или вилен тип, е тяхната надеждност. Обикновено се дава предпочитание на здрави метални конструкции, използващи два стоманени листа с дебелина от 2 до 4 мм. За селските къщи е по-подходяща врата с термичен мост, което прави вътрешната страна на вратата топла. В резултат на това не се образуват лед и конденз, което Ви позволява да спестите топлина в помещението и значително да удължите живота на самата конструкция.

В „по-удобни“ условия е входната врата на апартамента. Тя не се влияе от температурни промени, ултравиолетови лъчения, промяна на метеорологичните условия. За разлика от нея, вратата на селската къща напълно изпитва въздействието на външната среда, така че трябва да има защита от корозия.

От написаното до тук става ясно, че купувайки външна врата за апартамент, по-скоро ще се съобразите с нейните заключващи устройства и дизайн, докато при вратите за къщи, към тези изисквания, ще добавите и устойчивост при външни неблагоприятни условия. Ако се затруднявате каква врата  да избере за къщата си, то отделете малко време да се запознаете по-детайлно с нейните параметри.

Comments for this post are closed.