Врата с висока сигурност

Каква е разликата между входните врати към къща и апартамент?

Думата врата, според етимологичните речници, влезе на съвременен език от праславянския и означаваше „портата на двора“. Общото значение е запазено до наши дни. Въпреки това обхватът през последните десетилетия се е увеличил значително. Сега на купувача се предлагат пожарни метални врати, вестибюл, достъп, с термично счупване, за къща, вила или градски апартамент.

Разликите между вратите, водещи към къщата и апартамента

Изпълнявайки същата функция (защита на частната собственост), входните врати на крайградската и жилищната сграда се различават както по техническите си характеристики, така и по изискванията, които се отнасят за тях.

Качествени и шумоизолационни качества

Вратите, водещи към апартамента, са в по-благоприятна среда. Те не са изложени на атмосферни влияния. Вратите на тамбура, водещи до входа на многоетажна сграда, заглушават уличния шум, затоплят уловения студен въздух, така че можете да минете с врата с една уплътнителна верига. Селска къща или вила ще изисква по-сериозно ниво на топло и звукоизолация. Когато избирате врата, трябва да обърнете внимание на характеристиките, дадени от нейния производител. Закупена и инсталирана, като ги вземе предвид, входната врата на къща или апартамент ще изпълнява качествено своите изолационни функции за дълго време.

vrata s klyuch

Гранична съпротива

Основното качество на всички врати, монтирани в жилище от градски или вилен тип, е тяхната надеждност. Обикновено се дава предпочитание на здрави метални конструкции, използващи два стоманени листа с дебелина от два до четири милиметра. За селските къщи е по-подходяща врата с термичен пробив, което прави вътрешната („домашна“) страна на вратата топла. В резултат на това не се образуват лед и конденз, което ви позволява да спестите топлина в помещението и значително да удължите живота на устройството за вход.

Устойчивост на агресивни влияния на околната среда

В по-„удобни“ условия е входната врата на апартамента. Не се влияе от температурни промени, ултравиолетови, промяна на метеорологичните условия. За разлика от него, вратата на селска къща напълно изпитва въздействието на външната среда, така че трябва да има защита от корозия.

Comments for this post are closed.