Характеристики на врати Рококо

Характеристики на вратите на Рококо

Полезни връзки


Когато погледнете вратата в стил Рококо, хваща окото с елегантно рамкиране, обикновено формовано или издълбано. Подобни елементи могат да се видят на вратите в римския стил, но в рококо те са по-шарени, с голям брой къдрици и фракционен орнамент. Цветът е предимно бял, в хармония с пастелните тонове на заобикалящия интериор, а шарките са покрити със злато. Върхът на елегантността са врати, които съвпадат по цвят със стените, по този начин стаята е проектирана в единна цветова схема. Въпреки че в този случай вратите не са разпределени на общия фон. В дизайна често се среща елементът на страничната колона.

С достатъчна височина на тавана се допълва от изпъкналата горна част на вратата, която се изравнява вътре. Оригиналната колона и горната им част е украсена с изящен деликатен орнамент. Стилът позволява стъклени вложки; по-често те са изработени от матирано стъкло и имат приятен пастелен нюанс, който съответства на основната обстановка. На стъклото има шарки или орнаменти, позлатени или топли спокойни цветове. Важно е вратата на рококо, по-специално стилът да бъде комбиниран със стила на прозорците. В идеалния случай вратите и прозорците са украсени с подобни шарки или орнаменти.

Цветовата гама на избраните светли, нежни пастели: розово, синьо, люляк. За скъпи интериорни врати, характеризиращи се с елегантност, натоварване на декоративни елементи, базирани на историите на митологията. Що се отнася до бюджетните модели, те са скромни като цена, но не и на външен вид. Рококо принадлежи към интериорната класика, която се характеризира с липсата на откровено евтини неща. Следователно, тези врати винаги изглеждат прилично.

Материали

Както и в други класически направления, при производството на врати Rococo се използва масив от ценна дървесина. Дърворезбата е налице при по-малка част от произведенията на този стил в съвременното производство той беше заменен с бронзова подплата, която е удобна за декориране на полирана тъкан.

Comments for this post are closed.