Характеристики на врати Рококо

Характеристики на вратите „рококо“

Полезни връзки


Когато погледнете вратата в стил „рококо“, тя хваща окото с елегантно рамкиране, обикновено формовано или издълбано. Подобни елементи могат да се видят на вратите в римски стил, но в „рококо“ те са по-шарени, с голям брой орнаменти от всякакъв характер. Цветът е предимно бял, в хармония с пастелните тонове на заобикалящия интериор, а шарките са покрити със злато. Върхът на елегантността са врати, които съвпадат по цвят със стените, по този начин стаята е проектирана в единна цветова схема. Въпреки че в този случай вратите не се сливат на общия фон. В дизайна често се среща елементът на страничната колона.

Достатъчната височина на тавана се допълва от изпъкналата горна част на вратата, която се изравнява вътре. Оригиналната колона и горната им част е украсена с изящен деликатен орнамент. Стилът позволява стъклени вложки. По-често те са изработени от матирано стъкло и имат приятен пастелен нюанс, който съответства на основната обстановка. На стъклото има шарки или орнаменти, позлатени или топли спокойни цветове. Важно е вратата в „рококо“, по-специално стилът да бъде комбиниран със стила на прозорците. В идеалния случай вратите и прозорците са украсени с подобни шарки или орнаменти.

Цветовата гама е в избраните светли, нежни пастели: розово, синьо, люляк. За скъпи интериорни врати, характеризиращи се с елегантност, обогатени с декоративни елементи, базирани на историите на митологията се предпочита белият или цвят слонова кост. Що се отнася до бюджетните модели, те са скромни като цена, но не и на външен вид. „Рококо“ принадлежи към интериорната класика, която се характеризира с липсата на откровено евтини неща. Следователно, тези врати винаги изглеждат уникално!

Материали

Както и в други класически направления, при производството на врати в стил „рококо“ се използва масив от ценна дървесина. Дърворезбата е налице при по-малка част от произведенията на този стил, а в съвременното производство тя е заменена с бронзови или позлатени орнаменти, коитоса по-удобна и лесна опция за декорация.

Стилът характеризира външният вид на вратите, правейки ги лесно разпознаваеми от хората. Видовете интериорни врати според стила на отваряне също са ключов момент, който има своята тежест при избора. Така, че изберете своите врати, както Ви говори сърцето!

Comments for this post are closed.