Врата със стъклени квадрати модел Цвингер

Интериорна врата Цвингер – вдъхновение

Полезни връзки


Красивият и разчупен модел, притежаващ интериорна врата „Цвингер“ на серия Граде, носи изяществото на замъка, на който е кръстена. Всеки ръб, всяка декорация и елемент са изпипани до съвършенство. За идеален завършек на изключителния дизайн, създателите на модела са поставили стъкло, което със своя релеф допълва цялостната визия на вратата. Но откъде идва вдъхновението за създаването на тази перла в короната на Граде?

Повече за самия замък

Zwinger е не само замък, а цял бароков комплекс от четири здания, между които се намира красива градина. Местоположението му е в град Дрезден, Германия. Поначало на тази територия се е разполагало отбранително съоръжение между вътрешната и външната стена на града. Именно от там произлиза и името. „цвингер” се е наричала тази част от крепостта, която е била разположена между двете градски стени. През 1709 г. в търсене на идеалния дом за своите саксийни растения и портокалови дръвчета, тогавашният крал на Полша Август Втори, нарежда на архитекта си да създаде идеалната оранжерия за неговите цели в градината на комплекса. През 1712 г. се изгражда ,,Дългата галерия“, а през 1714 г. е построена „Коронната порта“.

Замък Цвингер, Германия

 

Официалното освещаване на комплекса е през 1719 г. То се е извършило по повод настоящия младоженец – принц Фридрих Август и хабсбургската принцеса Мария Йозефа. Но тогава все още не бил завършен окончателният вид на Цвингер. Той бил завършен едва през 1728 г. Разширяването на сградата било с цел, създаване на нови галерии за съхранение на господарската колекция произведения на изкуството.

В наши дни всеки може да се потопи в древността като посети красивия замък. В него са направени няколко музея. Един от тях е „Галерията със старите майстори“, с повече от 700 картини. Акцент в колекцията са италиански ренесансови творби на:

  • Рафаел;
  • Джорджоне;
  • Тициан.

И някои картини на холандските майстори Рембранд ван Рейн и Йоханес Вермеер. Посетителите могат да се насладят на голямата колекция от порцелан, сбор от около 20 хил. керамични вещи от Япония и Китай. Една от сградите е направена на Математико-физичен музей, в който са изложени различни научни приспособления като картографски, измервателни устройства и др.

В модел „Цвингер“ ще откриете отлично качество, дължащо се на особеностите на интериорни врати Граде, касаещи, покритията и конструкцията на крилата, цветовете, та дори и обковът. Не се съмняваме, че в лицето на Граде, ще намерите най-подходящото решение за интериора си!

Comments for this post are closed.