Врати с катинар

Как една заключваща система превръща дома в крепост

Какво е най-съществено при избор на външна врата?

Колкото е по-добра и надеждна една заключваща система, толкова по-добре ще бъде предпазен домът Ви.

Няма все още откритие или начин за блокиране на външна врата, който да не може да бъде разгадан от професионален крадец, но има много добри заключващи системи, които ще затруднят и забавят по-дълго време крадците пред дома Ви и вероятността те да бъдат заловени ще е по-голяма. Ето защо, производителите в днешно време наблягат именно на добрите заключващи системи, измислят нови технологии със защитни кодове. За това изборът на входна врата е много специален и е добре преди да се вземе окончателно решение, да се направи консултация с човек, който е запознат с тези неща и който ще Ви даде добри идеи и съвети, както и насочи към модел подходящ за Вас.

Какво включват характеристиките на сигурните входни врати? – разбира се, на първо място надежно заключване. Заключващите системи за входни врати се различават, както по вид, така и по размер. Трябва да знаете, че не съществуват идеални заключващи системи, но според тяхната надеждност те могат да се разделят на три типа за забавяне на крадците:

  • Първият начин познат на всички ни е обикновеният катинар. С него може да заключите мазе или склад, ще върши добра работа за това. Но то е лесно препятствие за крадеца, защото се отключва за секунди. Катинара няма да Ви даде никаква надеждност!
  • Брава с патрон. Разбира се, по-надеждни от катинара, но и те не притежават характеристиката, която да гарантира сигурността на дома Ви. И са едва ли не като детска игра за крадците.
  • Вградени заключващи системи. Популярен начин на заключване не само на входната врата у дома, но и на много преходни врати в офиси и други сгради. При тях заключващият механизъм е скрит в бронировка, която е допълнителна бариера за крадци и вандали.

Ако искате надеждна заключваща система за Вашата врата, това е същественото, което трябва да разучите и изберете.

Comments for this post are closed.